Byta madrass

Hur ofta ska man byta madrasser?

Numera är det inte många som argumenterar mot påståendet att en bra madrass kan ge bättre sömn. De flesta vet hur det känns att ligga på en usel bäddmadrass som finns kvar som reliker från ett annat århundrade. Man kan dock räkna med att moderna madrasser håller länge och därför så kan man ju undra hur ofta man egentligen behöver byta ut dessa. Det kostar ju trots allt en slant med en bra lösning och då vill man säkra sig om att den kommer att hålla länge. Ett sätt att få ut mer för sina pengar är att se till att man tar hand om sin nya madrass på rätt sätt.

Estetiska skador

När man måste skaffa ny madrass på grund av estetiska skador så är det verkligen synd. Tänker man bara på att skydda sina madrasser så slipper man problem med lukt och mögel. Den som låter madrassen stå i fukt och utsättas för kroppsvätskor och annat spill sänker livstiden. Om madrassen är i gott skick men luktar som i en svinstia så finns det inte så mycket att göra åt saken. En sanering kan bli dyr och då kanske det till sist blir så att man får köpa en ny bara för att man inte såg till att använda sig av madrassöverdrag och annat som hade skyddat tyg och stoppning.

Madrassen som är helt slut

För det mesta så är det ändå slitage som leder till att man behöver köpa nytt. Om man använder sin madrass på ett normalt sätt så kan man räkna med att behöva en ny vart 5-7 år. Det hela beror ju lite på hur madrassen ser ut. Det kanske är så att den fortfarande är i god kondition men att den inte ger dig det stöd som du behöver. I detta fall kanske någon annan kan ärva madrassen medan du skaffar en ny till din säng.

Fysiska förändringar

Det är inte bara madrasserna som åldras. Din kropp går också igenom förändringar som du ska beakta. Du har kanske gått upp eller ner i vikt och då måste madrassen anpassas. Många blir förvånade att upptäcka att ett byte av madrass leder till bättre sömn. Man accepterar att sova som man gör utan att betänka att det kanske kunde vara bättre. Tänk igenom de fysiska förändringar som du har genomgått och fundera på om en ny madrass skulle kunna möta dina behov på ett bättre sätt än den som du sover på om nätterna.

Bra sömn är viktigt

Det är väldigt viktigt med bra sömn. Det låter så självklart och ändå är folk alls inte medvetna om hur pass mycket madrasser kan påverka nattsömnen. Om man inte sover som man ska så blir dagarna till en enda soppa. För ett produktivt och hälsosamt liv så ska man se till att man ligger bra i sin säng och att man byter ut sin madrass med jämna mellanrum.

Klicka här för mer information

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *